To pravé osvěžení v podobě opočenské zmrzliny a ledové tříště od mlékárny Bohemilk

zpět

Po dlouhé zimě se mnozí nemohou dočkat slunečného počasí, které s sebou přináší chuť na to pravé osvěžení v podobě opočenské zmrzliny a ledových tříští.

zmrzlinaVšem příznivcům a milovníkům těchto ledových pochoutek představuje společnost Bohemilk českou zmrzlinu z Opočna – MIXAR a FREDOMIX a ledové tříště pod značkou Alpina. Z jejich sušených i tekutých zmrzlinových směsí lze jednoduše a rychle vytvořit točené i porcované zmrzliny či osvěžující koktejly, shaky nebo ledové nápoje mnoha příchutí. Setkat se s nimi můžete nejen ve vybraných cukrárnách a kavárnách, ale i na hudebních koncertech, u plaveckých bazénů či na výstavách a veletrzích. A jak pravou lahodnou zmrzlinu z Opočna poznáte? Zmrzlina, s výrobní tradicí v mlékárně Bohemilk, má nadýchanou konzistenci a jedinečnou smetanovou chuť, se kterou se v myšlenkách vrátíte až do dětství. Vybrané výrobky tohoto ledového smetanového království nesou na svém obalu značku kvality KLASA.

„Patříme mezi přední české výrobce zmrzlinových směsí s dlouholetou tradicí,“ uvádí Veronika Pácaltová, Marketing Manager společnosti Bohemilk. „Zmrzlinové směsi MIXAR a FREDOMIX patří mnoho let mezi špičkové polotovary pro výrobu zmrzliny. Jsou vhodné zejména pro točenou, ale i porcovanou zmrzlinu. Pro jejich jednoduchou přípravu, vysoký nášleh (zmrzlina má stálou konzistenci a drží tvar), vynikající chuť a stálost kvality jsou dlouhodobě velice oblíbené mezi prodejci zmrzlin. Ti oceňují jak kvalitu směsí, tak přízeň svých zákazníků. Doplňujícím sortimentem se v roce 2008 staly také směsi pro přípravu ledových tříští,“ dodává Veronika Pácaltová.

 

Jarní a letní období je také spojeno s mlsáním zmrzliny a popíjením osvěžujících ledových tříští či shaků.  Vyzkoušejte i Vy některé ledové pochoutky z portfolia mlékárny Bohemilk.

Opočenská zmrzlina
Pro přípravu skutečně dobré a lahodné zmrzliny je třeba kvalitní směs, která by neměla obsahovat rostlinné tuky, ale pouze živočišné. Směsi jsou určené pro prodejce zmrzlin s technických zázemím.    1 kg sušené směsi se rozmíchá ve 2 litrech studené pitné vody. Nechá se asi 15 minut odstát, scedí se a vlije do zmrzlinového stroje. Ten v nášlehu zmrzlinu zmrazí a udržuje ji v konzistenci, která je tou správnou pro lahodnou točenou zmrzlinu.

zmzlinaLedová tříšť
V portfoliu ledových tříští naleznete zajímavou nabídku dvanácti příchutí s atraktivními barvami a názvy. Od klasické jahodové přes tropické mango a kaktus, až po sladkou colu a ledovou tříšť, která se jmenuje podle své barvy – Modrá.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 936 produktů od 272 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.