Ministr zemědělství ocenil značkou KLASA na Žofíně další kvalitní produkty

zpět

V rámci slavnostního předávání certifikátů KLASA v paláci Žofín včera převzalo z rukou ministra zemědělství Mariana Jurečky a ředitele Státního zemědělského intervenčního fondu Martina Šebestyána certifikáty KLASA devět výrobců. Nově bylo oceněno celkem 36 produktů. V současné době je značkou KLASA oceněno 1 179 výrobků od 227 výrobců.

 

Oceněnými výrobky jsou:

Směs s kukuřicí, Minestrone směs, Zeleninové pyré, Zelenina s máslovou příchutí, Špenát listový sekaný ochucený

Výrobce: AGRO Jesenice u Prahy a.s.

Společnost využívá pro zpracování oceněných výrobků více jak 95 % surovin od pěstitelů z České republiky. Zelenina je sklízena a dopravována tak, aby byla co nejrychleji zamražena a uchovala si tak své nutriční a zdravotní výživové hodnoty. Své portfolium oceněných výrobků společnost rozšířila o Směs s kukuřicí, Minestrone směs, Zeleninové pyré, Zeleninu s máslovou příchutí a Špenát listový sekaný ochucený.

Jednou z divizí akciové společnosti AGRO Jesenice u Prahy je výrobní závod pro zpracování, mražení a balení zeleniny. Tato zemědělská firma se dále zabývá chovem skotu a prasat, provozuje kompostárnu, recyklaci stavebního materiálu, dopravu, stavební činnost a další. 

 

Kuřecí šunkový EXTRA bez E, Kuřecí klobása EXTRA bez E

Výrobce: Drůbežářský závod Klatovy a.s.

Produkty řady bez E patří mezi TOP výrobky v portfoliu této společnosti. Oceněné výrobky Kuřecí šunkový salám a Kuřecí klobása obsahují vysoký podíl kuřecího masa, výhradně z  vlastních farem a z chovů českých dodavatelů. Tyto výrobky neobsahují přidané dusitany a umělá barviva.

Drůbežářský závod Klatovy je druhým největším zpracovatelem kuřecího masa a výrobce uzenin z kuřecího masa v České republice. Nejmodernější světové technologie používané při výrobě a produkty, které získaly řadu ocenění, jej řadí ke špičce českého masného a uzenářského průmyslu.

 

Farmářský jogurt bílý, Farmářský zákys, Farmářské mléko, Farmářský sýr zauzený, Farmářský sýr čerstvý, Farmářský tvaroh

Výrobce: FARMERS spol. s r.o.

Oceněné mléčné výrobky, konkrétně jogurt bílý, zákys, tvaroh, sýr čerstvý i zauzený, mají základ v čerstvém plnotučném kravském mléce z vlastní produkce společnosti a jsou vyrobeny bez použití konzervantů a zahušťovadel. Produkty jsou charakteristické vysokým podílem ruční práce. Ocenění KLASA obdrželo také vynikající Farmářské mléko.

Společnost FARMERS hospodaří v oblasti východních Krkonoš v okolí města Trutnov se zaměřením na masnou a mléčnou produkci. Část kravského mléka firma zpracovává přímo ve vlastní minimlékárně do čerstvých mléčných výrobků. Produkty jsou poté rozváženy ke spotřebiteli, a to nejen v Podkrkonoší, ale po celé České republice pod značkou FARMILK.

 

Dortík s jahodovou náplní

Výrobce: Goldfein CZ s.r.o.

Dortík s jahodovou náplní se vyrábí podle osvědčené tradiční receptury. Unikátní je u tohoto výrobku spojení lehkého tukového krému s jahodovou náplní v kombinaci s příjemnou chutí tradičního perníku a kakaovou polevou. 

Firma Goldfein CZ provozuje činnost od roku 1999. Přibližně 60 procent produktů tvoří trvanlivé jemné pečivo ze šlehaných hmot, jako jsou například bábovky a rolády. Zbývající část výroby představují tradiční pardubický perník plněný i neplněný, jedinečný výrobek Jahodový dortík a oblíbená kokosová tyčinka FLINT.

 

BIO Selský jogurt hruška Williams, BIO Selský jogurt meruňka

Výrobce: HOLLANDIA Karlovy Vary, s.r.o.

BIO Selské jogurty jsou vyrobeny tradiční metodou zrání jogurtu v obalu. K výrobě se používá  BIO mléko ze sesterské společnosti Farmy Otročín, která se nachází nedaleko výrobního závodu. Jogurty obsahují vysoký podíl kusového ovoce a mají příjemnou a vyváženou chuť.

HOLLANDIA Karlovy Vary je společností s ryze českou účastí. Firma zpočátku zaměřila výrobu pouze na bílý ustátý jogurt. Po rekonstrukci haly v Krásném Údolí a po vzniku nové plnící linky byla zahájena výroba jogurtů s kousky ovoce. 

 

Farmářské libové párky

Výrobce: MASO UZENINY PÍSEK, a.s.

Farmářské libové párky jsou vyrobeny z kvalitního hovězího i vepřového masa. Párky vynikají svou jemně kořeněnou chutí a je u nich zachována tradiční znovuobnovená písecká receptura.

Společnost MASO UZENINY PÍSEK má velmi pestrou a bohatou historii. Již v 50. letech minulého století byl v Písku postaven jeden z prvních moderních závodů na zpracování masa v Česku. Od roku 2013 vystupuje podnik pod novou obchodní značkou MÚÚÚ. 

 

Klobása s pepřem 

Výrobce: MASOEKO s.r.o.

Oceněný výrobek Klobása s pepřem je vyráběn ze surovin z regionální  vepřové produkce. Klobása je atypického tvaru, který jí dodává ruční vázání potravinářským provázkem. Vyniká svou výraznou chutí po drceném pepři. 

Historie této rodinné firmy sahá až do roku 1996. MASOEKO zásobuje především síť obchodů, firem a restaurací. Společnost produkty prodává ve svých kamenných obchodech a rozváží pojízdnými prodejnami. Zabývá se zpracováním masa od porážky až po výrobu masných specialit.

 

Caciotta Pepata, Giuncata con la rucola, Caciotta Stagionata, Caciotta Fresca, Caciotta Diavoletto, Giuncata Fresca, Čerstvé máslo, Jogurt bílý, Jogurt Borůvka, Jogurt Meruňka, Jogurt Višeň, Ricotta speciale, Zákys, Syrovátkový nápoj Piňacolada, Syrovátkový nápoj Brusinka, Syrovátkový nápoj Mango-maracuja

Výrobce: ORRERO a.s.

Všechny oceněné výrobky jsou zákazníkům nabízeny hned druhý den od dokončení procesu výroby. Ricotta speciále je produkt, který se vyrábí ze syrovátky získané při výrobě jiných sýrů. Mezi poloměkké sýry italského typu se řadí sýry Caciotta. Oblíbeným produktem je rovněž velmi jemný a svěží sýr Giuncata.  Mezi oceněné mléčné výrobky se dále zařadily Zákys, bílý jogurt, vybrané ovocné jogurty La Formaggeria a v neposlední řadě se KLASOU mohou pyšnit ochucené syrovátkové nápoje a Čerstvé máslo.

Orrero je jedinečnou společností, v níž se skloubila italská technologie a chuť s českou zemědělskou a chovatelskou kvalitou. Společnost založila síť prodejen La Formaggeria Gran Moravia, ve kterých nabízí vlastní výrobky a různé italské speciality. 

 

Masová tlačenka, Bagetová vajíčková pomazánka

Výrobce: Procházka, a.s.

Oceněná Masová tlačenka je vyrobena z libové vepřové plece a dochucena solí, pepřem, česnekem a novým kořením. Tato kombinace použitých surovin jí dodává jedinečnou chuť. Značku KLASA si rovněž zasloužila Bagetová vajíčková pomazánka s 60% podílem vařených vajec. Hlavní suroviny používané při výrobě pomazánky pochází z vlastní výroby této společnosti. 

Společnost Procházka je v posledních dvou letech rychle se rozvíjející potravinářský podnik. Firma prošla restrukturalizací a změnou výrobního programu. Během dvou let se stala jedním z předních producentů lahůdkářských výrobků, uzených ryb a výrobků z vajec. 

 

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 1 179 produktů od 227 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.

 

Bližší informace naleznete na webových stránkách www.szif.cz, případně můžete kontaktovat infolinku SZIF na telefonu 222 871 871, nebo e-mailu info@szif.cz.

Národní značku kvality KLASA uděluje mimořádně kvalitním potravinářským a zemědělským výrobkům ministr zemědělství od roku 2003. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Národní značku kvality získává výrobce na tři roky. Logo KLASA slouží spotřebitelům k lepší orientaci na trhu při rozeznání výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými potravinami. V současnosti mohou spotřebitelé nalézt značku KLASA na obalech celkem 936 produktů od 272 českých a moravských výrobců. Další informace a kompletní seznam všech oceněných produktů jsou dostupné na stránkách www.eklasa.cz.