Nejnovější trendy ve stravování i tradiční zaručené postupy, aktuality o oceněných
producentech a výrobcích, zajímavé a užitečné informace nebo vynikající recepty.
Začtěte se do Magazínu KLASA a objevte svět kvalitních potravin!

Články

Marmeláda není džem. Vyznáte se v zavařeninách?

Marmeláda, džem, ovocná pomazánka, směs, přesnídávka, kompot – jak se jen v těch zavařeninách vyznat? Ačkoli by se mohlo zdát, že džem a marmeláda jsou jedno a to samé, není tomu tak. Právě teď je sezona zavařování, tak si v tom pojďme udělat jasno!


Bylinky místo léků

Zima je časem, kdy se nejčastěji potýkáme s nejrůznějšími zdravotními neduhy – zejména chřipkou a příznaky, které ji většinou provázejí. Můžeme je léčit pilulkami z lékárny. Ale co takhle sáhnout do přírody pro hrst bylinek?


Jak dodržet předsevzetí?

Konec roku a začátek nového – to je čas bilancování uplynulé doby a zároveň přípravy na nové vykročení kupředu. Všichni chceme začít s čistým stolem a samozřejmě lépe – proto si dáváme novoroční předsevzetí.


Vánoce doma a za humny

Nejvýznamnějšími křesťanskými svátky jsou Velikonoce, ale Vánoce jsou v těsném závěsu. Ale co se týká všeobecného veselí, zvyků a tradic – rozhodně vedou Vánoce. Strojení stromečku, dárky, lití olova, krájení jablek a další zvyky – to jsou české Vánoce. Ale jak vypadají vánoční oslavy ve světě?


Slovenské speciality

Není to tak dávno, kdy Slovensko nebylo pouze naším sousedem. A právě proto, že Česko a Slovensko byly dva národy v jednom státě, rozdíl mezi národními kuchyněmi musel být patrný.


Hlavně když rostou!

Jedna z věcí, která je pro Čechy vskutku specifická je houbaření. Nikde jinde v Evropě nepatří sbírání hub mezi oblíbené hobby. Naopak Češi houfně podléhají houbařské vášni.


Až se zima zeptá

Co je nejlepší ke svíčkové na smetaně? Přece zavařené brusinky. Bez čeho si nedokážeme představit nedělní snídani? Určitě bez skvělé marmelády. Co je oblíbený desert k jídlu? Ovocný kompot. A všechny tyto pochutiny bývají mnohdy naším vlastním domácím výtvorem.


Dovolená – to je KlasA

Součástí letního „stěhování“ na chaty či chalupy obvykle bývá i pořádná zásoba potravin. Jenže leckdy jsme ve shonu a tak trochu bezmyšlenkovitě nakupujeme vše, co nám přijde pod ruku, aniž bychom si uvědomili, zda a jak to dokážeme využít.


Jídlo a pití v létě

Teplé letní měsíce jsou specifické nejen činnostmi, které v tento dovolenkový čas vykonáváme, ale i pokrmy, které konzumujeme. Zvláštní péči je nutné věnovat stravování při cestách do exotičtější ciziny.


K létu patří grilování

Vzpomínáte na letní táboráky z vašich dětských let – opékání buřtů, brambor a romantické pohledy do plápolajícího ohně? Buřty na ohníčku mají stále své stoupence, ale pomalu začínají být válcováni čím dál tím populárnějším grilováním.


1 2 3 ... 8 9