OTESTOVALI JSME 12 JABLEČNÝCH MOŠTŮ A ZNÁME VÍTĚZE! NA CO SE ZAMĚŘIT PŘI VÝBĚRU?

Jablečný mošt je 100% ovocná šťáva získaná lisováním zralých jablek, která není chemicky upravovaná ani konzervovaná. Obsahuje přírodní cukry, vitamíny, minerální látky a antioxidanty, které prospívají zdraví. Mošt může být pasterovaný, což mu prodlužuje trvanlivost, nebo bez tepelného ošetření, který je určen k rychlé spotřebě. Dále rozlišujeme zakalený, který obsahuje více vlákniny a přírodních látek, nebo čirý, přefiltrovaný pro jemnější chuť. Na trhu existují také fermentované mošty (cider), ochucené varianty (např. se skořicí či zázvorem) nebo mošty kombinované s jiným ovocem, jako jsou hrušky či rybíz. Mošt nesmí obsahovat přidaný cukr, konzervanty a barviva.

Jak jsme testovali šunku

V České republice se šunka vy­rábí ve třech jakostních kategori­ích: nejvyšší jakosti, výběrová a standardní. Rozdíly spočívají v obsahu čistých svalových bílko­vin, použitých surovinách a kvali­tě zpracování. Parametry katego­rií jsou definovány ve vyhlášce č. 69/2016 Sb. Šunka smí být vyro­bena pouze z masa a může obsa­hovat přísady, jako jsou sůl, koře­ní, víno, med a přídatné látky.

Značka Klasa zdobí další řadu jedinečných a kvalitních výrobků od českých producentů

Prestižní označení kvality Klasa získala již řada skvělých výrobků a nově jej najdete například na medu od Dalibora Vraníka, pečivu ze střední a základní školy Jesenice, vepřové tlačence od Zemědělského družstva Unčovice, tvarůžkách vyráběných společností Tavoretus a řadě dalších potravin. S logem Klasa na oceněných výrobcích pocházejících výhradně z České republiky se spotřebitelé setkávají už dvaadvacet let.

Buďte s námi on-line

Sledujte nejaktuálnější dění na našich sociálních sítích....